Kontaktne leće savjeti

Kontaktne leće za razliku od naočala ispravljaju vid pri samoj površini oka dajući tako oštar vid i veće vidno polje.


Pregled

U našoj optici možete izvršiti kompletan i kvalitetan specijalistički pregled vida za kontaktne leće.
U odnosu na pregled vida za dioptrijske naočale kod ovog pregleda posebno se određuje i zakrivljenost rožnice te sama kvaliteta suznog kanala. Više informacija o samom pregledu i naručivanju možete vidjeti ovdje.
Nakon pregleda trebate odabrati vrstu kontaktnih leća koje želite, pri odabiru vrste kontaktnih leća savjetovat ćemo Vas.

Mekane kontaktne leće

U našoj ponudi nudimo meke kontaktne leće budući da su te leće najsuvremenije i u radu s njima pokazalo se da je proces prilagodbe najkraći. Ugodnije su za nošenje upravo zbog veće propusnosti kisika.

Mekane leće u odnosu na polutvrde su popularnije, a to je prvenstveno zbog mogućnosti povremenog nošenja i kratkog razdoblja prilagodbe.

Možemo ih podijeliti na:
mjesečne i tromjesečne

Kontaktne leće u boji
Ako želite promijeniti boju svojih očiju s lećama u boji to možete postići.

Kako ih pravilno koristiti

Pridržavanje uputa oftalmologa je nešto što morate raditi ako želite izbjeći komplikacije i probleme s očima.
Prije stavljanja leća morate imati čiste i suhe ruke. Znači morate ih dobro oprati, isprati i osušiti čistim ručnikom. Ruke ne smiju biti vlažne, na njima ne smije biti ostataka sapuna niti losiona za ruke.

Uvijek počnite stavljati isto oko prvo. Razlog za to je da se tako smanjuje mogućnost zamjene leća kako ne biste pri idućoj upotrebi stavili lijevu leću u desno oko i obrnuto. Leću izvadite iz kutije kažiprstom te je položite na svoj dlan, isperite je vodicom za leće te je stavite na vrh kažiprsta te srednjim prstom povucite vjeđu prema dolje dok drugom rukom povucite vjeđu prema gore, leću biste trebali staviti direktno na šarenicu oka. Kada stavite leću onda trepnite.

Otopina u koju odlažete leće mora biti ispravna, tj unutar roka trajanja. Posudicu za leće morate ispirati s otopinom.
I kod vađenja leće iz oka uvijek počnite s istim okom. Prilikom vađenja leće morate pogledajte gore ili na stranu te skroz nježno pomaknuti leću prema bjeloočnici. Zatim polako uzmite leću i podignite je od oka kažiprstom i placom.

Kada izvadite leću iz oka kapnite nekoliko kapi otopine na nju te je nježno protrljajte kažiprstom kako biste očistili nečistoće s nje. Očišćenu leću potom cijelu uronite u posudicu koja je prethodno natopljena otopinom, leće ne smiju biti izvan otopine već potpuno uronjene kako se ne bi osušile i pukle. Ako Vam se to ipak dogodi onda je bolje uzeti novu leću nego tu leću ponovo koristiti. Leće bi trebale ostajati u posudici četiri ili više sati. Isto trebate ponoviti i s drugom lećom.

Kutijice za kontaktne leće

Kutijice za leće potrebno je održavati čistima te svako tri mjeseca mijenjati kako bi se smanjio rizik od upala.

Kontaktne leće cijena

Cijene kontaktnih leća ovise o samoj leći koju koristite. Ako imate kakvih pitanja ili se želite prijaviti za pregled slobodno nas kontaktirajte pozivom na br. 036/328-876. Posjetite nas i u našoj optičarskoj radnji rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja i pokazati Vam ponudu leća.

Vaša Optika Tomić